priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash

Hoger onderwijs tips

Ben jij momenteel in de eindfase van je MBO niveau 4, je HAVO of je VWO opleiding? Dan is het tijd om goed na te denken over het hoger onderwijs. Je zult namelijk een vervolgopleiding moeten kiezen en het is hierbij erg belangrijk dat je voor een opleiding kiest die echt bij jou past. De kans dat je de opleiding dan succesvol weet af te ronden wordt dan meteen een stuk groter. Tevens is de kans dat je later met plezier naar je werk gaat ook veel groter. Dat laatste is ontzettend belangrijk. Veel mensen die jaar in jaar uit iets doen dat ze niet leuk vinden komen in een burn-out terecht. In een burn-out terechtkomen is iets dat je absoluut niet wilt. Dit zorgt ervoor dat je nergens meer zin in hebt en dat je elke dag geen zin hebt om naar je werk te gaan. Op een gegeven moment lukt dit ook niet meer en zal je er een tijdje tussenuit moeten.

Het kiezen van een opleiding

Je zult dus een opleiding moeten gaan kiezen. Vind jij het zelf lastig om te bepalen welke opleiding nou eigenlijk goed bij jou past? Dan kan je de mensen om je heen om hulp vragen. Tevens zou je er ook voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan de decaan bij jou op school. De decaan is hierin gespecialiseerd en zal er alles aan doen om jou te helpen. Is dit voor jou nog niet genoeg? Dan zijn er zelfs bepaalde bedrijven die een traject aanbieden waar jij gebruik van zou kunnen maken. Aan de hand van verschillende gesprekken en testen kom jij dan uit bij een opleiding die echt bij jou past. Kijk van te voren wel even naar het slagingspercentage en de reviews. Het kost namelijk wel flink wat geld.

gaelle-marcel-L8SNwGUNqbU-unsplash

Een leuk beroep

Het uitoefenen van een leuk beroep is dus erg belangrijk. Volg jij momenteel een niveau 4 opleiding en merk jij dat je deze erg leuk vindt? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een vervolgopleiding op het hoger onderwijs te volgen. Ben jij iemand die niet van school houdt en ga jij liever aan het werk, dan is dat natuurlijk ook een mogelijkheid. Je kunt dan al op jongere leeftijd geld verdienen en je zou er na een aantal jaar ook nog eens voor kunnen kiezen om te ondernemen. Steeds meer mensen ondernemen en dat is niet voor niets zo.

MEER TE WETEN KOMEN

ICT in het onderwijs

Onderwijs is prachtig

Secundair onderwijs